16.7.2023. 10:51
0
U Hrvatskoj nezadovljni sezonom: Njemci poručuju, nećete nas više vidjeti
FOTO: Hrvatska / Canva
Što se to događa s ovom sezonom, pitaju se brojni turistički neimari u Hrvatskoj, od malih iznajmljivača do velikih hotelijera. Krenulo je junački, a onda sve stalo. Gdje su ti pusti turisti čija nam se najezda najavljivala piše Slobodna Dalmacija.

Junske brojke bile su dobre, ali top sezona kao da je zakazala. Rupe u kalendarima sve su veće i sve ih je teže napuniti čak i uz last minute ponude, prenosi N1. 

Jedan od razloga bi lako mogla biti naša čuvena bahatost kod cijena, od onih u trgovinama i ugostiteljstvu, pa do onih najsitnijih usluga. U doba kad se informacije šire brzinom svjetlosti, nije trebalo puno da se proširi vijest kako ljetovanje na Jadranu više uopće nije povoljno ni državljanima puno bogatijih zemalja od Hrvatske.

Vijesti o skupoj Hrvatskoj postale su tema i stranih medija a članak njemačkog portala Frankfurter Rundschau, čija novinarka Helena Gries piše kako cijene u Hrvatskoj ‘rastu svakodnevno‘ i da mnogi turisti ne žele više uopće  opet doći. Malo je reći da je spomenuti članak teška antireklama za Hrvatsku i da bi nam omiljeni gosti mogli sve rjeđe dolaziti na Jadran.

– Ljetni odmor na Sredozemlju postao je skup. Posebno u Hrvatskoj gdje su cijene postale nezamislive. Zbog toga su kritike turista sve glasnije. München/Dubrovnik – Za većinu ljudi stiže zasluženi ljetni odmor. I vrijeme opuštanja za što u Europi postoje brojna predivna odredišta. Mnogi od nas odlaze na jug. Odmor u Španjolskoj ili u Italiji je omiljen, ali i Hrvatska važi kao popularno ljetno odredište. Kad već dođete na odmor, želite uživati i nešto sebi priuštiti, pojesti sladoled, popiti koktel, izići na večeru. Neki putnici su ostali šokirani već i pri samom pogledu na cijene u Hrvatskoj. Pa mnogi govore:  Nećete nas opet vidjeti, tamo se više ne vraćamo! – piše Gries, pa prenosi izjave domaće stručnjakinje koja kaže  da su samo troškovi smještaja na hrvatskoj obali u posljednje dvije godine porasli za 30 posto. Hrvatska je sada skuplja od Španjolske i Grčke, a cijene rastu na dnevnoj bazi.

Val poskupljenja na hrvatskoj obali šokira turiste sve više i više. Krivac za poskupljenja, prema pisanju medija, nije samo visoka inflacija, nego i rast cijena nakon uvođenja eura početkom godine, piše Frankfurter Rundschau i prenosi hrvatske medije

– Čak i običan sladoled za mnoge je turiste u Hrvatskoj upitan. Turisti iz Njemačke pričaju kako su za dvije kugle sladoleda platili 7 eura na hrvatskoj obali. Tako da je posebno za obitelji s djecom odmor u Hrvatskoj brzo postao skupo zadovoljstvo. Skuplji sladoled postoji jedino u Japanu.

Nisu samo cijene užasnule turiste u Hrvatskoj. Omiljena ljetna destinacija na Sredozemlju uvela je i stroga pravila za putnike tako da onaj tko dolazi s koferom na kotače u Dubrovnik, mora računati s visokom novčanom kaznom, piše ovaj njemački portal.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.