26.7.2023. 8:48
0
Umirovljena novinarka Marija Erceg pronađena mrtva u svom stanu
U Splitu je umrla dugogodišnja novinarka Marija Erceg koja je u mirovinu otišla iz Hine prije devet godina.

U bogatoj novinarskoj karijeri radila je i za "Slobodnu Dalmaciju" i Tanjug.

Srednju školu završila je u Zemunu gdje je jedno vrijeme radio njen otac i već je u tom razdoblju počela pisati za školsko glasilo. Potom je u Beogradu upisala Ekonomski fakultet, a tokom studija pisala je za tamošnji list "Mladost".

Kao ekonomistica, ondje je radila u računovodstvu transportnog poduzeća. Poslije se vratila roditeljima u Split i javila se na konkurs za novinare u "Slobodnoj Dalmaciji". Radila je u gradskoj rubrici, da bi nekoliko mjeseci kasnije počela raditi za tadašnje dnevne novine "Privredni pregled". Potom je prihvatila ponudu iz Tanjuga gdje je radila niz godina, a potom i u Hini.

Pronađena je u stanu u Splitu nakon što su susjedi dojavili policiji da je posljednjih dana nisu vidjeli.

Splitska je policija u utorak navečer izvijestila da je u užem centru grada u stanu pronađeno tijelo ženske osobe za koje su novinari i kolege u Splitu doznali da je riječ o novinarki Hine u mirovini Mariji Erceg koja je živjela u tom stanu.

"Vatrogasci su ušli u stan i pronašli tijelo na kojem nema tragova nasilja", rekli su Hini u splitskoj policiji.

O tome je obaviješteno mjerodavno Državno odvjetništvo, te će uslijediti obdukcija.


(Admir O.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.