5.8.2023. 14:04
0
Dječak-ubica odbio vidjeti lica žrtava, zažalio je samo zbog jedne osobe
Dječak-ubica (14) koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, nije želio da pogleda lica žrtava kojima je kobnog dana ugasio živote.

Kako Kurir saznaje, učenik škole koji je imao 13 godina u vrijeme zločina istražiteljima je rekao da ne zna u koga je sve pucao i da li je i koga pogodio, ali kada je upitan da li želi da pogleda fotografije djece i radnika obezbjeđenja, koje je ubio u školi, on je to odbio.

- Kada su ga pitali da li želi da vidi fotografije djece koju je ubio kobnog dana, kratko je rekao "ne, ne želim, ja ih ne poznajem sve. Bila je to greška - otkriva izvor Kurira. Među onima u koje je pucao 3. maja čim je ušao u školu, bile su, podsjetimo i devojčice iz mlađih razreda koje su se tu zatekle.

 - Dječak je prvo priznao da je napravio listu za odstrijel na kojoj je bilo preko 25 imena djece koju je želio da ubije. Međutim, prema njegovom priznanju, shvatio je da je "to previše", ali nije odustao već je ušao u školu i počeo da puca u svakog ko mu se našao na nišanu "ne držeći se spiska koji je prethodno napravio" - otkriva sagovornik Kurira.

 - Nisam znao u koga pucam, pucao sam redom ali nisam znao da li sam nekoga ubio, jer nisam vidio krv. Nisam imao predstavu ni da sam pucao u drugara s kojim sam se vidio i veče prije, sada mi je žao - rekao je navodno dječak-ubica, kada je saznao imena žrtava.

Dalje čitajte OVDJE.

 
Kosta K
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.