6.8.2023. 15:04
0
Vojni sindikat Srbije: Notorna laž da je Vojska Srbije najjača oružana sila u regionu
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije
Vojni sindikat Srbije danas je odbacio tvrdnje Ministarstva odbrane te države kao "notorne laži", navodeći da navodno zaustavljanje urušavanja Vojske Srbije i njezina navodna pozicija kao najjače oružane sile u regiji, nije istinito.

Vojni sindikat tvrdi da više od polovine profesionalnih pripadnika armije ima platu na granici prosječne plate u Srbiji i manju, prenosi Danas.rs.

- Također je notorna laž da se materijalni položaj njenih pripadnika kontinuirano poboljšava, što dokazujemo činjenicom da Ministarstvo odbrane pruža ogroman otpor zaključenju Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u odbrani i opstrukcijom priznavanja rerezentativnosti kod poslodavca Vojnom sindikatu Srbije – piše u saopćenju, prenosi Avaz.

Vojsku Srbije je pod istim rukovodiocima i menadžerima u Ministarstvu odbrane napustilo više od 10.000 profesionalaca, ističe se u saopćenju.

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.