5.9.2023. 12:30
0
Haos u Skupštini Srbije: Poslanici na nogama, salom odjekuje “lopovi”
FOTO: kofer.info
Iz Skupštine Srbije dolaze haotične scene. Opozicioni poslanici blokirali su sjednicu. Stoje ispred poslanika, drže transparente i uzivkuju "lopovi" i "napolje". Obezbjeđenje u Skupštini Srbije nije dozvoljavalo snimateljima da uđu u salu.

Nakon što je predsjednik Skupštine rekao da će o svim tačkama raspravljati objedinjeno, poslanici opozicije su počeli uzvikivati “lopovi, lopovi”, “Vučiću, odlazi”. Ustali sa poslaničkih mjesta i stali ispred. Odzvanjaju i pištaljke.

“Niko nema saglasnost da prilazi, budite pristojni. Utvrdili smo već da svi vi zajedno i ne date da penzioneri dobiju povećane penzije i majke dobiju novac za svoje djecu. Budite uljudni da ne ugrožavate fizički nikoga u ovoj sali”, naveo je predsjedavajući Orlić.

Premijerka Ana Brnabić se počela obraćati uprkos svemu što se dešava.

Svi poslanici proevropske opozicije podigli su papire na kojim se traže da se prestane  sa nasiljem, da se preuzme odgovornost…

Šefica poslaničke grupe “Pravac Evropa” Marinika Tepić zatražila je od predsjedavajućeg Orlića da se izjasni o održavaju vanrednih beogradskih izbora. Najavili su i proteste.

“Zajedno sa kolegama iz opozicije tražimo da se izjasnite o raspisivanju izbora koji su u vašoj nadležnosti, a to su beogradski i da kažete kada će se dogoditi. Uporno ponavljate, spinujete, da smo smi ti koji pokušavaju da spreče da majke ne dobiju novac. Ne, vi ste ti koji sprečavate jer da ispunite zahteve protesta, sve bi bilo u redu. Vi se ponašate kao da se niišta nije dogodilo. Svim zataškavanjiima pokušavate da stvorite sliku da je sve u redu, nasilje je eksplodiralo, moje kolege su govorile o tome. Šta se dogodilo sa nalogom Vlade Ministarstvu pravde, dan nakon masakra u Ribnikaru”, upitala je Tepić, prenosi N1.

Poslanici su potom počeli napuštati salu.

Video možete pogledati ovdje.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.