9.9.2023. 19:33
0
Detalji tragedije u Zagrebu: Kamion koji je usmrtio djevojčicu imao neispravne kočnice
FOTO: N1
Policija je objavila detaljno saopštenje o jučerašnjoj tragičnoj nesreći u kojoj je na zagrebačkom Žitnjaku poginula djevojčica dok se vraćala iz škole.

Policija navodi da je djevojčica cestu prelazila preko zebre te da kamion koji je naletio na nju nije imao ispravne kočnice, prenosi index.hr.

- U petak, 8. septembra 2023. godine u 12.34 je 45-godišnjak upravljao teretnim automobilom marke "Micubiši" zagrebačkih registarskih oznaka, za koje je nakon saobraćajne nesreće vanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost uređaja za kočenje, a kretao se Ulicom Žitnjak u smjeru juga.

Dolaskom do stuba rasvjete koji se nalazi nasuprot kućnog broja 61, na cesti koja ima po jednu saobraćajnu traku namijenjenu za vozila u jednom smjeru, nije se zaustavio pri susretu s autobusom kojim se prevoze djeca i koje je bilo zaustavljeno na istočnoj jednosmjernoj traci dok su djeca ulazila ili izlazila iz autobusa, već je nastavio vožnju i prošao pored prometnih znakova „Stajalište autobusa" i „Obilježeni pješački prelaz".

Dolaskom do kućnog broja 59, gdje postoji obilježeni pješački prelaz nije se prelazu približavao bezbjednom brzinom tako da ne ugrožava pješake – djecu, odnosno da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pješake – djecu koja su već stupila na pješački prijelaz," - stoji u saopštenju zagrebačke policije.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao pješak – dijete. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Osumnjičeni 45-godišnji vozač je uhapšen i doveden u službene prostorije te je nakon završetka kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela „Izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju", u zakonskom roku predan istražnom tužiocu, dok je krivična prijava podnijeta Opštinskom krivičnom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.