27.11.2023. 21:30
0
Dozvoljen prelet aviona Sergeja Lavrova na putu ka Sjevernoj Makedoniji
Bugarska je dozvolila prelet aviona ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova na putu ka Sjevernoj Makedoniji, gdje će učestovati na samitu OEBS-a, saopšteno je danas iz ruske Ambasade u Bugarskoj.

Nešto ranije je portparol evropske diplomatske službe Peter Stano rekao da dozvola prolaska aviona sa ruskom delegacijom radi učešća na sastanku OEBS-a u Sjevernoj Makedoniji ne predstavlja kršenje sankcija protiv Rusije.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, takođe, je ranije izjavio da je Rusija dobila poziv da učestvuje na sastanku OEBS-a u Sjevernoj Makedoniji i da planira da učestvuje na ministarskom nivou.

OEBS je ranije saopštio da će godišnji sastanak šefova diplomatija 57 članica biti održan 30. novembra i 1. decembra u Skoplju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.