14.12.2023. 10:26
0
U Crnoj Gori isključeno 16 popisivača i instruktor zbog olovaka "piši-briši"
Popisna komisija Podgorice utvrdila je da je kod 16 popisivača otkriveno nezakonito postupanje i upotreba olovke "piši-briši" i jednoglasno je odlučeno da se oni i jedan instruktor isključe iz popisne kampanje, potvrđeno je iz Uprave za statistiku - Monstat.

Monstatu je naloženo da pokrene prekršajne postupke, a za sada je nepobitno utvrđeno da su izmjene u odnosu na original nastale kod tri popisivača, prenijeli su crnogorski mediji.

Četiri popisivača su koristila olovku "piši-briši" u obrascima P2 na kojima se upisuju informacije o vlasništvu stana i spisku članova domaćinstva, dok je vjerodostojnost unesenih podataka konstatovana kod tri popisivača.

Iz Monstata su istakli da je istraga u toku.

Sjednica popisne komsiije na kojoj su utvrđene ove nepravilnosti održana je 12. decembra.

Prema podacima Komisije za popis glavnog grada, do juče je popisano 114.156 stanovnika, 48.368 stanova i 37.938 domaćinstava.

Sjednica parlamentarnog Odbora za sprovođenje popisa zakazana je za danas. 

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.