27.1.2024. 8:38
0
Hrvati i dalje žele Plenkovića za premijera, ali opada njegova popularnost
Dnevnik Nove TV sproveo je anketu u saradnji s Ipsos Pulsom i istražio koga bi građani, kada bi mogli, odabrali za premijera Hrvatske. Za potrebe ove ankete ispitano je 995 građana.

- Kada bi premijera na izborima izravno mogli birati, za 20-ak posto naših ispitanika Andrej Plenković je prvi izbor. Međutim, to je osjetan pad u odnosu na naše prvo ovakvo istraživanje, staro mjesec dana. Tada je Plenković bio gotovo na 27 posto podrške.

Na drugom mjestu je Sandra Benčić koju bi izravno biralo 8,2 posto ispitanih, i ona je u negativnom trendu u odnosu na prošli mjesec, ali gubi bitno manjem podrške nego Plenković.

Ivan Penava, koji je u decembru bio na drugom mjestu, sada je treći sa 6,7 posto podrške ispitanika i on je oslabio za gotovo 5 posto. Peđa Grbin na četvrtom mjestu i 6 posto podrške što je minimalan gubitak u odnosu na decembar. Svi ostali potencijalni kandidati imaju bitno manje od 5 posto podrške ispitanika.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.