22.2.2024. 13:29
0
Izbjegnuta tragedija u bh. komšiluku: Dijete se za vrijeme kupanja otrovalo ugljen monoksidom
Zbog sumnje u trovanje ugljen monoksidom u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) u srijedu navečer zaprimljeno je dijete u pratnji majke, objavila je osječka policija.

Operativno dežurstvo 1. osječke policijske stanice sinoć malo prije devet sati dobilo je dojavu iz osječkog KBC-a da su zaprimili dijete u pratnji majke i da sumnjaju u trovanje ugljen monoksidom prilikom kupanja u kupatilu.

Policija provodi radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja, koji se dogodio u stanu u središtu Osijeka, o čemu će se pravovremeno informirati javnost, dodaju iz osječko-baranjske Policijske uprave.

Policija je ranije upozorila građane na nužne mjere opreza kako bi se izbjeglo trovanje:

- Plinski potrošači i potrošači na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obavezno servisirajte i to kod ovlaštenih stručnih servisera, jer ćete time povećati sigurnost i racionalizirati potrošnju goriva, poštujte rokove čišćenja dimnjaka i kanala

- Preglede i čišćenje dimnjaka i kanala neka obavi dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba te savjet dimnjačara provedite bez odlaganja

- Redovno čistite ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupatila ili kotlovnice, prenosi Hina. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.