5.3.2024. 8:25
0
Sve ukazuje na to da su djeca u Novom Sadu umrla u morbidnom ritualu: Kako niko ništa nije primjetio?
Ubistvo svoje djece, koje je završeno samoubistvom mladog bračnog para u Novom Sadu, proteklog vikenda uznemirilo je javnost.

Policija istražuje uzroke tragedije, a jedan od pravaca istrage vodi ka okultizmu, jer su pronađeni određeni simboli na zidovima kuće u kojoj je živjela ova porodica. Prema podacima Evropske federacije za borbu protiv sekti: u Srbiji postoje 64 sekte, koje kako se navodi imaju između 80.000 i 120.000 pristalica.

O djelovanju i uticaju sekti u Srbiji govori se posljednjih godina samo kada se desi samoubistvo ili ubistvo sa sumnjivim ritualnim povodom, kada se oskrnave grobnice ili ispišu grafiti na vidnom mjestu.

„Mislim da je javnost na to zaboravila, te satanističke sekte, koje jesu delovale u Srbiji i čak je bilo i nekih ovako sličnih stvari tada. Međutim već dugo vremena se o tome ne priča iz razloga zato što imam utisak da je javnost potpuno na to zaboravila i da je jednostavno mislila da to više ovde ne postoji“. rekao je Uglješa Bokić, novinar portala Nova.rs.

Psihološko i zdravstveno stanje pojedinca utiče na to da li je neka osoba pogodna za sektu, a glavnu ulogu igraju godine.

Slučaj koji se dogodio u Novom Sadu potresao je javnost u Srbiji, a još uvijek se ispituje sve okolnosti koje su dovele do zločina.

Supružnici koji su izvršili samoubistvo sumnjiče se da su prije tog čina ubili svoju djecu, dva dječaka starosti 1 i 3 godine. Djeca su pronađena dan nakon ubistva supružnika, a ljekari su po dolasku u stan porodice mogli samo da konstatuju smrt djece.

Ono što je posebno zabrinjavajuće u cijelom slučaju jeste što niko nije primjetio šta se događa u porodici. Riječ je o porodici koja je živjela izolovana, praktično nisu imali komunikaciju sa porodicom, a prema dosadašnjim informacijama, policija nije imala prijave vezane za ovu porodicu.

Identična situacija je i sa Centrom za socijalni rad.

Praktično, niko nije mogao da zna šta se događa u porodici.

Sa druge strane, postojale su neke okolnosti koje su ukazivale na eventualne probleme u porodici. Iz razgovora sa roditeljima majke djece moglo se ustanoviti da je oni sa njom godinama unazad nisu imali kontakt.

Koliko su u porodici bili narušeni odnosi govori i još jedan podatak – roditelji M.P.S. čak nisu znali ni da je njihova kćerka rodila drugo dijete 2023. godine.

Ove okolnosti znatno su otežale pomoć i policiji, koja nije uspjela mnogo da sazna o M.P.S. i njenom načinu života, kao ni o tome kako je živjela posljednjih nekoliko godina.

Stravična tragedija dogodila se tokom vikenda. Policija, u ovom trenutku, razmatra motive ovog zločina, a jedan od pravaca istrage je okultizam.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.