10.3.2024. 15:49
0
Šok u Srbiji: Maloljetnoj kćerki sipala različite vrste sedativa u sokove
FOTO: Ilustracija
U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca, saslušana je M.R. (43) zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 29. februara do 8. marta 2024. godine izvršila krivično djelo - Nasilje u porodici.

Kako se sumnja, ona je svojoj kćerki, malolketnoj oštećenoj, dok se u njenoj pratnji nalazila na bolničkom liječenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majka i dijete „Dr Vukan Čupić“, bez znanja i saglasnosti ljekara, različite vrste sedativa rastvarala u sokove i davala joj da pije.

„Usljed ovoga se kod maloletne oštećene u krvi nalazila potencijalno letalna doza sedativa, a što je utvrđeno toksikološkom analizom krvi“, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu osumnjičenoj odredi pritvor u trajanju od 30 dana te je sud doneo rešenje kojim joj je pritvor i određen.

BEOGRAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.