25.3.2024. 21:45
1
Učenik iz Rusije pravi haos u školi u Hrvatskoj: Cijeli razred bojkotuje nastavu zbog njega
FOTO: ilustracija
U jednoj osnovnoj školi u Bjelovaru cijeli razred ne dolazi na nastavu zbog ponašanja jednog učenika koji je prošle godine došao iz Rusije, prenosi RTL.

Dječak prolazi pripremnu nastavu hrvatskog jezika i ima asistenta. Prema informacijama RTL-a, roditelji se žale na njegovo ponašanje i tvrde da često zna biti agresivan.

Iz škole navode da su o problemu obavijestili Ministarstvo obrazovanja i nadležnu Agenciju za odgoj i obrazovanje, te da će njihovi stručnjaci doći u školu radi procjene situacije. Riječ je o učenicima drugog razreda, a njihova razrednica je trenutačno na bolovanju.

Kako piše portal Klikni.hr, prošle sedmice zbog ovog problema sazvan je roditeljski sastanak, no konkretni koraci nisu poduzeti. Roditelji tvrde da su se na ovaj korak odlučili jer "direktor škole nije reagiovao na njihove pozive upomoć".

Portal je pokušao kontaktirati ravnatelja u vezi s ovim slučajem, ali im se, kako navode, nije javljao na pozive.

(Aldin B.)

Hrvatska
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.