6.4.2024. 9:38
0
Milanović: Ovo je najkorumpiranija vlada u historiji Hrvatske
Ovo je najkorumpiranija vlada u historiji Hrvatske i dok Plenković govori o borbi protiv korupcije, gledamo razmjenu srdačnih poruka između njegove državne sekretarke Josipe Rimac i njegovog ministra Olega Butkovića.

Poruke koje su 2019. godine razmjenjivali ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković i bivša državna sekretarka Josipa Pleslić (ex Rimac) dokazuju kako je ona preko njega lobirala da se u Institut IGH, kompaniju koja posluje s državom, zaposli sin njene prijateljice iz Knina. To se i dogodilo.

Rimac je porukama tada komunicirala i s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem. Nakon njene intervencije u to državno preduzeće zaposlen je njen poznanik iz Knina, piše Faktograf, koji je objavio i transkripte poruka.

O porukama se oglasio Milanović.

"Ovo je najkorumpiranija vlada u historiji Hrvatske i dok Plenković govori o borbi protiv korupcije, gledamo razmjenu srdačnih poruka između njegove državne sekretarke Josipe Rimac i njegovog ministra Olega Butkovića.

'Živio HDZ' piše Josipa Rimac sretna zbog još jednog stranačkog uhljebljivanja. Gadljivo je čitati kako su još jednom pokazali da oni s HDZ-ovim stranačkim iskaznicama mogu sve što hoće, a svim drugima što ostane ili neka idu van iz države.

Tako je vjerni Oleg, na zamolbu Josipe ugurao još jednog sina još jedne prijateljice u kompaniju koja posluje s državom. Danas se vjerni Oleg ničega ne sjeća, vjerovatno se kao ni Turudić ne sjeća da uopće poznaje Josipu Rimac.

Sve se to događalo pod pokroviteljstvom AP-a i HDZ-a. Ono što je za pošten narod korupcija, za HDZ je svakodnevni obrazac ponašanja.

Sad je potpuno jasno zašto je Butković glasao za Turudića - on njemu glas, ovaj njemu oprost od kaznenog progona. Sve znate! Iz petnih žila, s lažnim osmjesima se trude ostati na vlasti, jer bez države koju mogu pljačkati oni ne postoje. Baš zato 17.4. treba izaći na izbore. Rijeke pravde dolaze", napisao je Milanović, prenosi Index.hr.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.