18.3.2024. 18:34
0
Planković: Ovo što je pokušao Milanović je mali državni udar. Zloupotrijebio je institucije
Očekuje se da bi premijer mogao komentirati odluku Ustavnog suda, koji je ranije u ponedjeljak zaključio da Zoran Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će u ponedjeljak, 18. marta, na svečanom otvorenju Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Sisku, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću. Nakon svečanosti, na kojoj je predviđeno prigodno obraćanje predsjednika Vlade, slijedi obilazak obnovljenog Doma zdravlja.

U Sisku Plenković daje i izjave za medije, a tekstualni prijenos Plenkovićeva obraćanja možete pratiti na portalu Večernjeg lista. Očekuje se da bi premjer mogao komentirati odluku Ustavnog suda, koji je ranije u ponedjeljak zaključio da Zoran Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika Republike Hrvatske.

"Odluka Ustavnog suda je očekivana", kratko je poručio Plenković. "Mislim da je predsjednik Ustavnog suda bio sasvim jasan. Tu se izašlo iz ustavnih okvira predsjednika i kršio se sam Ustav, ne vidim šta je drugo mogao reći Ustavni sud. Ovo što je radio Milanović je pokušaj mini državnog udara, zloupotreba institucija. SDP je u ovih desetak dana, otkako je HDZ donio odluku o raspuštanju Hrvatskog sabora i otkrio nositelje liste, promijenio toliko priča da valjda toliko ploča nema više na raznim nosačima zvuka", dodao je, nazvavši pritom Peđu Grbina "bivšim predsjednikom SDP-a".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.