8.4.2024. 18:44
0
Sahranjena je Slađana Milošević: Dado Topić održao emotivan govor
Srbijanska avangardna umjetnica i pjevačica Aleksandra Slađana Milošević sahranjena je danas na beogradskom Lešću u krugu najbližih prijatelja i članova porodice.

Njeni prijatelji i Dado Topić održali su emotivne govore, piše Telegraf.rs. Porodica je ispunila Slađaninu želju da bude sahranjena pored svog oca.

Na sahrani su bili njen brat i muzičar Goran Milošević, kolege Dado Topić, Momčio Bajagić Bajaga i drugi.

Srbijanska pjevačica preminula je u 69. godini. Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici poslije kraće bolesti.

Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatra se ikonom novog vala osamdesetih u Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup imala je na festivalu Studentsko ljeto 1974. godine, a na površinu jugoslavenske pop-scene isplivala je tri godine poslije s pjesmom "Au, au".

Snimila je pjesmu "Princeza" s Dadom Topićem, koja je prevedena i na engleski jezik.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.