21.4.2024. 9:17
0
Počelo glasanje o sudbini gradonačelnika pet općina na sjeveru Kosova
Na biračkim mjestima u općinama Sjeverna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan u 7 sati počelo je glasanje za smjenu gradonačelnika, koji su izabrani na izborima koje je najveći broj srpskih partija bojkotovao.

Iz Centralne izborne komisije Kosova je saopšteno da pravo glasa ima 46.556 građana ili 1.461 više u odnosu na izbore koji su održani 23. aprila prošle godine.

Da bi proces smjene gradonačelnika bio uspješan za smjenu predsjednika općina, opciju "da" mora da zaokruži najmanje 50 posto plus jedan birač sa pravom glasa, u svakoj od četiri opštine na sjeveru Kosova.

Srpska lista, najveća partija Srba s Kosova, najavila je da neće učestvovati na glasanju, koje se završava u 19.00 sati.

(NAP)

Kosovo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.