22.4.2024. 21:44
4
Burno u UN-u: Predsjedavajuća sjednicom Vijeća sigurnosti lupala šakom od sto zbog Vučića
Na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravlja o šestomjesečnom izvještaju rada UNMIK-a na Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanessom Fraizer sa Malte.

Dajući riječ Vučiću, poslije kojeg je govorila Osmani, predsjedavajuća sjednicom je istakla da oboje imaju tri minuta po dogovoru koji je prethodno postignut.

Predsjednik Srbije je umjesto svog izlaganja rekao da to nije dogovoreno i dodao „ali nema veze“. Fraizer mu je odgovorila da jeste dogovoreno, a Vučić joj je upao u riječ negodujući: „Ne, nije dogovoreno“.

Fraizer je tada podigla ton i počela da lupa šakom o sto, navodeći da je dogovoreno i da joj je njena zamjenica rekla da je to dogovoreno sa srpskim predsjednikom. Istakla je da ne dozvoljava da njena zamjenica bude predstavljena kao lažov.

„Ja samo…“, pokušao je nešto da objasni Vučić, ali ga je predsjedavajuća prekinula i nije mu dozvolila dalje da govori mimo izlaganja zbog kog je došao.

„Hvala gospodine predsjedniče, imate tri minuta“, zaključila je Fraizer .

Sjednicu je osim ove scene obilježilo i prisustvo više žena koje su sjedile iza kosovske predsjednice Vjose Osmani, a za koje je ona rekla da su žrtve silovanja i zločina na Kosovu, koje su počinili Srbi.

Vučić je protestovao kod Frejzer zbog prisustva ovih žena, ističući da se to prvi put desilo u Vijeću sigurnosti UN.

„Ovakvo nešto se prvi put desilo u VS UN. Doveli ste ljude koji ne pripadaju ovdje, ni diplomatskom koru, ni savjetničkom timu gospođe Osmani. To je vrsta političkog teatra i namještaljka za delegaciju Srbije“, kazao je Vučić i pokazao fotografiju Srpkinje koja je silovana na Kosovu i ubijena.

 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.