31.5.2024. 17:38
1
Stravičan slučaj iz Dalmacije: Dvaput silovao majku, prije toga je više puta pretukao
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor 25-godišnjaku osumnjičenom da je dva puta silovao majku, dok je jedno djelo ostalo u pokušaju, piše Dalmatinski portal.

Ta tri slučaja su iz 2020. godine i utvrđeni su tokom kriminalističkog istraživanja nakon što je majka mladića prijavila porodično nasilje.

Mladić je osumnjičen da je posljednje četiri godine maltretirao majku tražeći novac, a kada bi mu ga odbila dati, udarao ju je nogama i rukama.

Prošle sedmice je sin također napao majku nakon što joj je prigovarao da nije skuhala ručak. Majku je udario po glavi i tijelu, čupao ju za kosu i povlačio. Žena je zadobila lakše povrede. Nakon dva dana, dok je gledao televiziju i komentare o nekom ubistvu, majci je poručio da će ju "rasparati na isti način", piše Dalmatinski portal.

Sudac je 25-godišnjaku odredio pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja djela s obzirom da nasilje nad žrtvom traje već neko vrijeme.

Također, okrivljeni je iskazao upornost i bezobzirnost u činjenju kaznenih dijela te je razvio i ovisnost o alkoholu i opijatima i u takvom je stanju počinio kaznena djela, navodi Dalmatinski portal.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.