5.1.2024. 20:59
0
Strava u susjedstvu: Nastavnik seksualno iskorištavao učenice, optužen za silovanje i bludne radnje
Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu u Hrvatskoj, nakon provedene istrage, podiglo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv 43-godišnjeg nastavnika koji je godinama seksualno iskorištavao učenice, prenosi portal Index.hr.

Općinsko državno odvjetništvo je 27. oktobra prošle godine, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjena dva krivična djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri krivična djela spolne zloupotrebe djeteta starijeg od petnaest godina, dva krivična djela spolnog odnosa zloupotrebom položaja i jednog krivičnogdjela bludne radnje.

Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je počinio navedena krivična djela od 2011. do 2016. godine u Varaždinu i Puli kao zaposlenik jedne obrazovne ustanove na štetu polaznica te ustanove, piše Index.hr.

Okrivljeni se nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva iz optužnice i produžio mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Međutim, vijeće Županijskog suda u Varaždinu je, po žalbi okrivljenog, ukinulo istražni zatvor i odredilo mu mjere opreza zabrane približavanja žrtvama, zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njima i zabrane obavljanja poslova nastavnika, objavio je DORH.

Zbog krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret prijeti mu do 10 godina zatvora, piše Index.hr.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.