8.6.2024. 13:14
2
Partijarh Porfirije: 'Nismo se sabrali ni protiv koga'
FOTO: Tanjug
Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije poručio je u Hramu Svetog Save u Beogradu da su se na molebanu "sabrali da se pomole Bogu za jedinstvo duhovno, sabornost našeg naroda, kao i za mir među svim ljudima i svim narodima".

„Sabiramo se da bismo darove koje smo dobili od Boga upotrebili za dobro u slavu Božiju zbog svega i za sve. Rječju, ne sabiramo se protiv bilo koga, nego se sabiramo za – za dobro najprije svoje, ali i svih koji žive sa nama i oko nas. Svaki drugi cilj i sadržaj sabiranja nije naš, i neće i ne može biti blagosloven“, rekao je patrijarh Porfirije, tokom molebna za Srbiju i entitet Republika Srpska, kojem prisustvuju predsjednici Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, prenosi Beta.

Patrijarh Porfirije je kazao da je „ne tako davno, prije samo par decenija bilo nezamislivo da se pravoslavni Srbi okupe sa svih strana u hramu Božijem sa državnim rukovodstvom, sa istaknutim predstavnicima društva, privrede, kulture, vojske i da čuju majčinsku toplu riječ Crkve koja ne pravi razliku među djecom“.

„Mnogima je to nezamislivo i danas. Crkva i njih i sve drugi neprestano poziva i vapi raširenih ruku da dođu u bratski zagrljaj, u dom Božiji, u dom Svetog Save pomiritelja i ujedinitelja braće i naroda“, poručio je patrijarh Porfirije.

Molebanom u hramu Svetog Save počeo je, kako je vlast najavila, Prvi svesrpski sabor pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.