23.7.2024. 13:02
0
Bošnjačka stranka tvrdi: Bakir Izetbegović podržao odluku da budemo dio Vlade Crne Gore
FOTO: N1
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović podržao je odluku Bošnjačke stranke da bude dio Vlade Crne Gore, potvrđeno je iz Bošnjačke stranke.

„Crna Gora je zemlja u kojoj su Bošnjaci konstitutivan i ravnopravan narod, to je i njihova zemlja, a time i njihova država, njena vlada i institucije.

Bošnjaci imaju pravo, ali i obavezu da participiraju u radu crnogorske vlade bez obzira na političke stranke koje se u njoj nalaze, njihovu retoriku i političke stavove. I mi u Bosni i Hercegovini redovito ulazimo u vlade sa strankama sa kojima imamo suprotstavljena gledanja na mnoga bitna politička pitanja“, kazao je Izetbegović, objavila je Bošnjačka stranka na svojoj web-stranici.

Iz ove stranke dodaju "da je to neizbježno s obzirom na svu kompleksnost odnosa, stavova i interesa".

Izetbegović je istakao i da su Bošnjaci uvijek donosili stabilnost vlasti u Crnoj Gori.

„Predstavnici Bošnjaka u Vladi Crne Gore su uvijek donosili pozitivnu komponentu kada je u pitanju stabilnost, sigurnost i proces pomirenja među narodima i državama Balkana, kao i prevagu kada je u pitanju napredak Crne Gore ka članstvu u euroatlantskim asocijacijama.

Uvjeren sam da će i sa 44. vladom Crne Gore biti tako“, poručuje Izetbegović, prenosi Bošnjačka stranka.

Inače, odluka BS-a naišla je na zaprepaštenje javnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u Bosni i Hercegovini, i regionu, s obzirom da ulaze u koaliciju i sa dijelom stranaka koje gaje otvoreno pročetničku ideologiju i stavove, te otvoreno negiraju genocid u Srebrenici.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.