25.7.2024. 14:13
0
Crnogorski političari reagirali nakon što su proglašeni nepoželjnim u Hrvatskoj: "Ubit će me žena, propade mi rezervacija"
FOTO: Vijesti.me
Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske je danas obavijestilo Crnu Goru da su tri političara - predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, zastupnik u Skupštini Milan Knežević i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić nepoželjni.

Uslijedile su i reakcije crnogorskih političara. Bečić je naveo da se nije bavio Hrvatskom u svojim javnim nastupima. 

- Mada, ima još predsjednika partija koje su glasale i članovi su Vlade, tako da kriterijuma očito da nema. Ima politike, kao i ranije u odlukama nekih drugih susjeda. Kada su Demokrate glasale prije par godina Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, tada nas je Srbija stavila na "crvenu" listu, odnosno maltertirani smo satima prilikom svakog prelaska granice nekih preko godinu dana dok ta mjera nije ukinuta. Sada repriza u nešto malo drugačijem obliku. Vrijeme je kao i u prvom slučaju majstorsko rešeto - saopštio je Bečić.

Nakon toga je naveo da kao nacionalni Crnogorac i predsjednik građanske partije nikada nije dijeli žrtve po vjeri i naciji. 

- Zato smo uvijek sve genocide i zločine osudili, uvijek ističući i zapisujući po više puta da je odgovornost individualna, te da ni jedan narod nije i ne može biti genocidan, jer ljude nikada nijesmo dijelili osim na ljude i one druge. To je građanska, evropska i civilizacijska vrijednost. Neka svako cijeni gdje stanuju demokratske i evropske vrijednosti i obrazci djelovanja, a mi ćemo nastaviti da se snažno zalažemo za jaku građansku Crnu Goru, lišenu kriminala i korupcije, ekonomski osnaženu, Crnu Goru koja želi dobre odnose sa svima, Crnu Goru kredibilnu članicu NATO-a, Crnu Goru koja se snažno nalazi na prozapadnom putu i korača ka EU, Crnu Gori koja ne umije da mrzi, već želi dobro svima - kazao je Bečić, prenijele su crnogorske "Vijesti".

Oglasio se i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević. 

- Znači, moj đed Milan, po kome nosim ime zalud je poginuo na Đurđevdan 1945. oslobađajući Karlovac od ustaša i nacista. Izgleda su oni pobijedili, a mi izgubili - napisao je Knežević, pa dodao da će ga "ubiti žena jer im propade rezervacija za Rovinj".

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.