28.7.2024. 22:13
5
Dačić o Konakoviću: To je najbolji primjer mržnje bošnjačkih političara
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić reagirao je na izjave ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića koji je najavio da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije.

Dačić je poručio da je to "najbolji primjer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH".

- Osnova svih integracionih procesa u Evropi jeste dobra policijska saradnja. Uostalom, taj sporazum potpisan je 2010. godine, i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocjene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u EU - rekao je Dačić.

Takvi sporazumi, naveo je, postoje između svih država u regionu.

- Ali, umjesto saradnje, bošnjačkim političarima je važnija mržnja prema predsjedniku Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije. To je jedini slučaj u Evropi da neko traži suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji, što najbolje govori o njihovoj politici - rekao je Dačić.

(Sead M.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.