6.8.2024. 21:26
0
Vučić najavio izgradnju muzeja posvećenog Novaku Đokoviću
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak da će u Beogradu uskoro početi gradnja muzeja posvećenog Novaku Đokoviću.

Vučić je kazao da bi taj objekat trebalo da predstavlja "još jednu atrakciju" glavnog grada Srbije.

Time je ukazao na vrijednost imena Novaka Đokovića, koji je u nedjelju, 4. augusta, osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Rafael Nadal ima muzej na Mallorci, a Đoković je veći od njega u tenisu. Time hoćemo da pokažemo koliko poštujemo to što je uradio ali i da privučemo turiste", rekao je predsjednik Srbije novinarima u Surčinu, gdje je obišao gradilište Nacionalnog stadiona, prenosi Beta.

Vučić je ocijenio da će to biti "ubjedljivo najljepši" fudbalski stadion u regiji.

"Na izgradnji Nacionalnog stadiona radit će se u svim smjenama. Mnoge zemlje, ne samo u okruženju, mogu samo da sanjaju ovakav stadion. Ovim Beograd postaje centar cijele regije, značajno šire od prostora bivše Jugoslavije", rekao je Vučić.

Mišljenja je da ulaganje u EKSPO i u sport "nije jednokratno već ulaganje u budućnost".

"To nije ulaganje za jednu Olimpijadu, za jedno evropsko ili svjetsko prvenstvo. Ta izgradnja treba da nam vrati djecu na sportske terene ali i da ljudi uživaju u vrhunskim priredbama i manifestacijama", rekao je Vučić.

Upitan koliko će država sudjelovati na manifestaciji Ekspo 2027, Vučić je rekao da očekuje "rekordan" broj učesnika.

"Bit će ih najmanje 120; od Kine, SAD, Rusije, svih moćnih evropskih zemalja, mnogo naših afričkih i azijskih prijatelja kojima ćemo osigurat besplatan prostor, sve što im je potrebno jer ne zaboravljamo šta je bilo u UN i one koji poštuju Povelju UN i teritorijalni integritet Srbije", kazao je Vučić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.