10.10.2024. 9:44
0
Gradonačelnik Sinja negoduje zbog dolaska Vučića: "Četnik u našem Dubrovniku izjavljuje..."
FOTO: Screenshot
Gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj nije skrivao nezadovoljstvo odlukom da se srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića pozove na summit Ukrajina - jugoistočna Europa koji je održan u Dubrovniku.

"Gdje su braniteljske udruge, gdje su moji suborci?! Plenković i njegovi anacionalni pajdaši iz HDZ-a uz potporu DP-a su pozvali četnika u naš Dubrovnik. U naš Dubrovnik kojeg je politika koju je Vučić podržavao i od koje još nije odustao držala u opsadi i razarala.

I danas iz našeg Dubrovnika taj nerehabilitirani četnik bez brade kao gost našeg premijera i Vlade izjavljuje da on na ‘događanja‘ iz 1991. gleda 100 posto drugačije! Kakvo poniženje i sramota. Vrijeme je za jasnu i čvrstu nacionalnu politiku i postavljanje Vučićeve Srbije gdje joj je mjesto", poručio je Bulj, koji je najavio da će se kandidirati za predsjednika Hrvatske. 

Inače, Bulj je dočekao Vučića tokom njegovog posjeta Zagrebu 2018. godine i pitao ga: "Kad ćeš u hrvatsku Glinu? Ispričati se za zločine koje si napravio."

Podsjetimo, Vučić se kao Šešeljev šegrt i potrčko 1995. pojavio u okupiranoj Glini. Tamošnjim Srbima je govorio o srpskoj Baniji, srpskoj Glini, o tome kako su "krenuli na ustašku vlast" i hvalio ih zbog toga. Govorio je i da nikada Banija više neće biti hrvatska te je okupljene uvjeravao da će živjeti u Velikoj Srbiji. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.