2.11.2015. 12:35
0
Deset aviokompanija neće letjeti preko Sinaja nakon pada ruskog aviona
Deset aviokompanija iz arapskih i evropskih zemalja odlučile su da ne realiziraju letove preko Sinajskog polutoka dok se ne završi istraga u vezi sa padom ruskog aviona u kojem su poginule 224 osobe u subotu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Evropske aviokompanije Lufthansa Airlines i Air France i aviokompanije arapskih zemalja Flydubai, Emirates, Etihad Airways, Air Arabia, Qatar Airways, Jazeera Airways i Bahrain's Gulf Air i jordanska aviokompanija Royal Jordanian Airlines donijele su odluku da ne lete preko ove regije.

Iz kompanije Emirates saopćili su kako prate razvoj situacije i napredak istrage i istakli da im je sigurnost putnika prioritet.

Iz Etihad Airwaysa kazali su kako će nastaviti letove preko Sinajskog poluotoka, ali da će ta ruta biti nešto izmijenjena, odnosno da prema savjetima egipatskih vlasti neće letjeti preko određenih područja.

Iz službe za odnose s javnošću Saudi Arabian Airlinesa saopćili su kako ova aviokompanija ne leti preko Sinaja. Dodali su kako iz sigurnosnih razloga izbjegavaju letove preko Sirije, Iraka, Jemena i Sinaja.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.