11.2.2016. 8:16
0
U Zimbabweu gladuje tri miliona ljudi: Hitno traže humanitarnu pomoć od 1.5 milijardi dolara
Više od tri miliona osoba u ruralnim dijelovima Zimbabwea gladuje, poručio je Emmerson Mnangagwa, potpredsjednik ove afričke zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Mnangagwa je naglasio kako je tim ljudima hitno potrebna humanitarna pomoć kako bi preživjeli. 

Istakao je da se 70 posto zasađenih poljoprivrednih kultura osušilo i da je 16.681 grlo stoke uginulo zbog ekstremnih vremenskih uslova koje uzrokuje meteorološki fenomen El Nino u području Sjeverne Afrike. 

Apelovao je na strane diplomate i predstavnike humanitarnih organizacija da je njegovoj zemlji hitno potrebno 1.5 milijardi dolara pomoći u hrani. 

Ujedinjeni narodi (UN) će izdvojiti 60 miliona dolara za humanitarnu pomoć Zimbabweu.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.