29.2.2016. 12:24
0
Holandija: Među izbjeglicama otkriveno i deset Sirijaca osumnjičenih za ratni zločin
Holandske vlasti su među 59.000 ljudi koji su zatražili azil prošle godine identificirale tridesetak osoba osumnjičenih za ratne zločine, a trećina od njih su Sirijci, rekao je ministar za imigraciju u ponedjeljak, prenosi novinska agencija Patria.

Klaas Dijkhoff objavio je te podatke u pismu članovima parlamenta, dok u zemlji traje pojačana rasprava o imigraciji, potaknuta povećanim priljevom izbjeglica iz ratnih zona na Bliskom istoku.

Više članova parlamenta pozvalo je vladu da počne vraćati migrante za koje se sumnja da su počinili zločine ili da su prekršili holandske zakone.

Deset osumnjičenih je iz Sirije a ostali iz Eritreje, Sudana, Nigerije, i drugih zemalja, dodao je ne ulazeći u detalje.

Dijkhoff je rekao kako je moguće da Sirijci ne budu poslani kući zbog međunarodnih zakona kojima se zabranjuje repatrijacija u zemlju u kojoj sukob još traje.

Oštro protivljenje imigraciji u Holandiji je pojačala desničarska antimuslimanska Stranka slobode čiji se čelnik Geert Wilders redovno navodi kao najpopularniji političar u zemlji, piše Index. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.