3.3.2016. 20:22
0
Meksiko: Nema šanse da platimo Trumpov "strašni" zid
Vlada Meksika je prvi put zvanično odgovorila na zahtjev pretendenta za republikanskog kandidata za predstojeće američke predsjedničke izbore Donalda Trumpa o podizanju zida između SAD-a i Meksika, navodeći da oni neće plaćati izgradnju, kako su kazali, "strašnog zida", javlja Anadolu Agency (AA).

“Meksiko ni pod kojim uslovima neće platiti zid koji Trump predlaže", rekao je Luis Videgaray iz Ministarstva finansija Meksika. 

Trumpov prijedlog o podizanju zida izazvao je veliku pažnju svjetske javnosti, ali Vlada Meksika je dosad izbjegavala davati bilo kakve zvanične komentare tog pitanja.

Tokom svoje kampanje Trump je istakao da želi izgraditi zid na granici s Meksikom kako bi spriječio ulazak migranata. Istakao je ranije da SAD neće finansirati izgradnju zida, već da to treba učiniti Meksiko. 

Podsjećamo, Trump vodi u utrci republikanaca za nominaciju na predsjedničkim izborima u SAD. 

Izbori na kojima će biti izabran nasljednik Baracka Obame bit će održani 8. novembra.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.