24.3.2016. 14:08
0
Odbijena ostavka belgijskog ministra unutrašnjih poslova
Belgijski ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon ponudio je ostavku zbog napada u Briselu, ali ju je odbio premijer Charles Michel, javili su danas belgijski mediji.

Belgijske vlasti suočene su sa problemom, jer je Turska juče saopštila da je Ankara prošle godine protjerala u Evropu Ibrahima el Bakruija, jednog od bombaša samoubica koji je učestvovao u napadima u Briselu početkom sedmice. 

"Belgija je ignorisala naše upozorenje da je ta osoba strani borac", rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan. 

Belgijski istražioci utvrdili su da je Ibrahim el Bakrui aktivirao jednu bombu na briselskom aerodromu "Zaventem". Policijski izvori rekli su da je drugu eksploziju izazvao Nadžim Lahrui. 

Treći bombaški napad, na stanici briselskog metroa, izvršio je Halid El Bakrui, Ibrahimov brat. 

Policija traga za trećim učesnikom napada na aerodromu, čija se bomba u torbi nije aktivirala.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.