26.4.2016. 21:37
0
Sirijski mirovni pregovori: Delegacija sirijskog režima sutra napušta Ženevu
?Sirijski ambasador pri Ujedinjenim nacijama (UN), Bashar al-Jafari, izjavio je u utorak da je delegacija sirijskog režima u okviru nove runde pregovora u Ženevi danas održala posljednji sastanak sa specijalnim izaslanikom UN-a za Siriju Staffanom de Misturom, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sastanka s de Misturom u okviru sirijskih mirovnih pregovora, al-Jafari je kazao novinarima da će delegacija sirijskog režima sutra napustiti Ženevu.

Dodao je da je novi krug pregovora bio, kako je rekao, "vrlo koristan i konstruktivan".

"Ovo je bio posljednji sastanak sa specijalnim izaslanikom UN-a za Siriju. Sutra napuštamo Ženevu", rekao je al-Jafari. 

Al-Jafari je jučer izjavio da je delegacija sirijskog režima specijalnom izaslaniku UN-a za Siriju predstavila dokument o ustavnim promjenama. Inače, delegacija sirijskog režima predvođena al-Jafarijem, u ponedjeljak se u Ženevi u okviru sirijskih mirovnih pregovora dva puta sastala s de Misturom.

"Danas smo specijalnom izaslaniku UN-a za Siriju predstavili dokument o ustavnim promjenama", istakao je tada al-Jafari.

Podsjetimo, u Ženevi je u srijedu počeo novi krug mirovnih pregovora o Siriji na kojima će se pokušati pronaći rješenje za ratom pogođenu zemlju.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.