19.5.2016. 8:18
0
Nestao avion EgiptAira sa 59 putnika i 10 članova posade
Let EgyptAira MS804 nestao je iznad Sredozemnog mora, na putu iz Pariza prema Kairu, potvrdila je kompanija na zvaničnom Twitter profilu.

Na letu bilo 59 putnika i deset članova posade, a kako je saopćeno, avion je "izblijedio" sa radara. 

U avionu se nalazi 15 francuskih državljana, 30 egipatskih, 1 državljanin Velike Britanije, 1 državljanin Belgije, dva Iračana, 1 državljanin Kuvajta, 1 Saudijske Arabije, po 1 državljanin Sudana, Portugala, Alžira i Kanade, saopštila je avio kompanija.

Na Twitteru kompanije EgyptAir piše kako je avion sa radara nestao 20 minuta prije nego što je predviđeno slijetanje u Kairo. Iz Pariza je krenuo u 23:09 sati, a sletjeti u Kairo trebao je u 03:05 sati. Dakle, nakon što je već ušao u egipatski zračni prostor, javljaju agencije.

- Nisu nikoga zvali za pomoć. Jednostavno su nestali - rekao je šef Odjela za navigaciju egipatske zračne službe Ehab Mohy el-Deen za The New York Times te je dodao kako su saznali da je avion nestao nakon što su im grčki službenici javili da su izgubili kontakt sa avionom.

Stranica Flightradar navodi da se radi o Airbusu A320-232. Avion je trebao sletiti u Kario oko 3:45 po lokalnom vremenu, a još uvijek nije jasno šta se dogodilo. 

U trenutku kada je nestao, avion je bio na visini od oko 11 kilometara, te 16 kilometara unutar egipatskog zračnog prostora, piše Guardian Egipatsko Ministarstvo za civilnu avijaciju potvrdilo je da su se službe za spašavanje i potragu su se uputile na mjesto gdje je izgubljen kontakt sa avionom.  

(Merima Druškić)

AvionLet
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.