18.7.2016. 19:32
0
Cavusoglu osudio izjavu Hahna koji je rekao da je prije vojnog udara pripremljena lista za hapšenje
Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je izjavio da je neprihvatljiva izjava Johannesa Hahna, evropskog komesara za proširenje, u kojoj tvrdi kako je ranije pripremljena lista za hapšenje odgovornih za pokušaj državnog udara u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

"Jasno je da Hahn nažalost u potpunosti ne razumije dešavanja koja su se zbila u našoj zemlji", istakao je Cavusoglu.

Cavusoglu je na Twitter profilu poručio kako su neprihvatljive takve izjave.

"Riječi Johannesa Hahna, evropskog komesara za proširenje, kojima tvrdi kako je ranije pripremljena lista za hapšenje odgovornih za pokušaj državnog udara su neprihvatljive", naveo je Cavusoglu.

Podsjetio je kako je 15. jula zabilježen pokušaj državnog udara u kojem je poginuo veliki broj nevinih osoba.

"Od EU i naših saveznika prvenstveno očekujemo da podrže demokratske institucije u Turskoj i da oštro osude pokušaj državnog udara. Turska ni na koji način neće odstupiti od ljudskih prava, vladavine prava i prednosti demokratskom društva. Stoga, niko, uključujući i komesara Hahna, ne može prejudicirati u vezi sa pravnim procesom koji se vodi nakon krvavog pokušaja državnog udara", poručio je turski ministar vanjskih poslova.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.