22.7.2016. 9:35
0
Sirijska djeca: Umjesto hvatanja Pokemona, spasite nas!
Dok je veliki dio svijeta zaražen virusom Pokemona, u jednom sirijskom selu likovi iz animiranog filma se koriste kako bi privukla pažnju na patnju djece u Siriji.

Mališani iz iz sela Kafr Nabl u sjeverozapadnoj Siriji izradili su ransparente sa slikom Pokemona, a ispod nje je ispisano: " Živim u Kafr Nabl, u Aleppo selu. Hajde uhvati me."

Ovom performansom djeca su željela ukazati cijelom svijetu da više pažnje obrate na stradanje, patnju i neimaštinu sirijske djece, umjesto igranja igrice i nekorisnog lutanja u potrazi za Pokemonima.

Još jednu seriju slika povodom Pokemanije kreirao je grafički dizajner Saif Tahhan, prenosi N1.

U seriji pod nazivom "Sirija Go " fotografija pokazuje ispruženu ruku koja drži mobitel na čijem displeju su prikazane užasne posljedice rata.

Umjesto pronalaženja Pokemona, fotografije pokazuju igraču kako pronaći prvu pomoć, te kuću koja je uništena i prikaz knjiga koje se nalaze u srušenoj školi.

Slike naglašavaju dubinu razaranja u zemlji kao i borbu ljudi za svoju sigurnost.


(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.