19.8.2016. 15:45
0
Turska: U Elazigu protestna šetnja protiv terorizma i PKK
U gradu Elazig, u istočnoj Anadoliji u Turskoj, održava se protestna šetnja pod nazivom "Osuda terorizma", nakon jučerašnjeg napada pripadnika terorističke organizacije PKK na policijsku stanicu u tom gradu, u kojem su poginula tri policajca, a ranjeno je 217 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Teroristi su ovaj napad izveli uz pomoć automobila bombe.

Na protestnoj šetnji koju su organizirali grad i općina Elazig bila je Halime Aric, koja je u izjavi osudila terorističke napade. 

"Ova zemlja to ne zaslužuje. Turska ne zaslužuje terorističke napade", rekla je Aric.

Gokmen Arslan poručio je kako teroristi ne mogu podijeliti Tursku niti Elazig, a potom zahvalio sugrađanima na podršci demonstracijama. 

"Ovdje smo da podržimo našu policiju i Elazig. Šta god uradili, Elazig će preživjeti i izaći jači", poručio je Arslan. 

Da u ovakvim trenucima treba djelovati kao jedan, mišljenja je i 74-godišnji učesnik demonstracija Mehmet Polat, a četiri godine mlađi Fatih Ulgen rekao je kako postoji mnogo terorističkih organizacija koje iz inostranstva i iznutra napadaju Tursku. 

"Moramo biti jedno, predstavnici partija bi se trebali sastati i trebamo pobijediti teroriste. Mi smo potomci Osmanlija. Trebamo voljeti i poštovati jedni druge. Trebamo podržati Vladu. Ukoliko budemo jedno, možemo zaustaviti teroriste", poručio je Ulgen. 

Fatih Bakir kazao je kako svi građani Elaziga trebaju biti jedno srce i jedan glas. 

"Zasigurno ne želimo da ljudi stradaju. Svi osuđuju terorizam. Uvijek smo bili na strani žrtava i uvijek ćemo to biti. Terorizam je nažalost došao i u naš grad, tri policajca su poginula. Da im dragi Allah podari džennet", rekao je Bakir. 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.