4.9.2016. 22:56
0
Ofanziva “Štit Eufrata“ na sjeveru Sirije: ISIS udaljen od turske granice, otvoren koridor Azaz-Jarabulus
Uz podršku Turskih oružanih snaga (TSK) u okviru ofanzive “Štit Eufrata“ Oslobodilačka vojska Sirije nastavila je napredovati u borbi protiv terorističke organizacije ISIS i ostvarila veliki uspjeh odvojivši teroriste ISIS-a od turske granice i otvorivši važan koridor između Azaza i Jarabulusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Dvanaestog dana ofanzive “Štit Eufrata“ od terorista je oslobođen pojas tri do pet kilometara duž tursko-sirijske granice i tako ISIS više nema fizički kontakt sa turskom granicom.

Oslobodilačka vojska Sirije je uz podršku turskih snaga u proteklih 12 dana ofanzive od terorista ISIS-a i PKK/PYD-a područje od 600 kilometara kvadratnih.

Uporedo s tim, Generalštab turske vojske saopćio je da su sirijske opozicione snage Oslobodilačke vojske uz podršku turskih i koalicionih snaga danas od terorista oslobodile šest sela.

U saopćenju se navodi da je turska artiljerija projektilima “Oluja“ u 293 navrata gađala i u potpunosti uništila ukupno 83 otkrivena i utvrđena teroristička cilja.

I koalicione snage su danas nastavile zračne udare na teroristička uporišta u tri mjesta na sjeveru Sirije.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.