30.10.2016. 16:32
0
Serija eksplozija u Bagdadu usmrtila najmanje 15 osoba
Irački zvaničnici izjavili su da je serija eksplozija u pretežno šiitskom kraju Bagdada ubila najmanje 15, a ranila više od 60 osoba.

Improvizovana eksplozivna naprava je ubila tri osobe, a ranila 10 na popularnoj pijaci na sjeveru Bagdada. 

Druge dvije eksplozije u drugom dijelu grada su ubile četiri, a ranile 16 osoba, prenosi AP. 

Četvrta eksplozija desila se kada je aktivirana bomba koja je bila postavljena ispod jednog minibusa kojom prilikom je šest osoba povrijeđeno. 

U petoj eksploziji automobil-bombe u šiitskom trgovačkom dijelu Bagdada poginulo je najmanje osam ljudi, a ranjeno je više od 30, saopštila je policija. 

Napadi su se dogodili dan nakon što je bombaš samoubica, pripadnik "Islamske države", napao ambulantu za šiitske hodočasnike, pri čemu je život izgubilo sedam osoba, dok je 20 ranjeno. 

Niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali su sunitski ekstremisti u prošlosti vršili slične napade. 

(SRNA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.