5.11.2016. 22:38
0
Civili ponovo žrtve u Jemenu: U sukobima poginulo 15 osoba
Najmanje 15 osoba poginulo je, a 33 su ranjene uslijed sukoba između provladinih snaga i snaga šiitskog pokreta Husa u jemenskom gradu Taizu.
Među smrtno stradalima se nalazi i dvoje djece i jedna žena.

Kako se navodi u saopćenju snaga Narodnog otpora (HDG) , u blizini zračne baze na sjeveru Taiza poginulo je 11, a ranjeno 17 osoba. 
Prema njihovim navodima, napadnuta su i naselja Hazran i Er-Rabii. Poginule su četiri osobe, a deset je ranjeno.

Jemen je poprište duboke političke i sigurnosne krize koja je krajem 2014. godine eskalirala u građanski rat kada su pobunjenici, predvođeni šiitskim pokretom Husi, zauzeli glavni jemenski grad Sanu, a potom i druge regije.

Predsjednik Jemena Abd Rabbuh Mansour Hadi i njegova vlada izbjegli su u Saudijsku Arabiju, a južni grad Aden trenutno je administrativni centar međunarodno priznate jemenske vlade. Konflikti u Jemenu dodatno su eskalirali u martu prošle godine kada je Saudijska Arabija sa svojim arapskim saveznicima počela izvoditi zračne napade na položaje pobunjenika u Jemenu. 

(Fena)
JemenNapad
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.