10.11.2016. 18:25
0
Trump zabranio novinarima da prate njegov susret s Obamom
Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump odbio je dopustiti novinarima da putuju s njim kako bi pratili njegov prvi susret s odlazećim predsjednikom Barackom Obamom.

Tim potezom je prekršen protokol koji ima za cilj osiguirati da javnost s pažnjom prati čelnika zemlje.

Trump je otputovao iz New Yorka u Washington svojim privatnim avionom bez takozvanog "novinarskog poola", kao i fotoreportera i kamermana koji putuju s predsjednicima i tek izabranim čelnicima.

Trumpov današnji sastanak s Obamom trebao je 'pokrivati' novinarski pool iz Bijele kuće koji izvještava o predsjedniku.

Medijske kuće sedmicama su pokušavale da koordiniraju pool novinara koji bi putovao s Trumpom odmah nakon izbornog dana, ukoliko pobjedi na izborima.  Njegov predizborni štab nije, međutim, sarađivao, a njegovi visoki savjetnici u srijedu su odbili da raspravljaju o bilo kakvim aranžmanima te vrste, prenosi Associated Press.


(Fena)

TrumpObama
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.