14.11.2016. 14:54
0
Boris Johnson: Donald Trump je konstruktivan, ne smijemo imati predrasude
Šef britanske diplomacije Boris Johnson izjavio je danas da se pitanjima rezultata predsjedničkih izbora u SAD-u i drugim regionalnim pitanjima mora pristupati pozitivno, a nikako sa predrasudama, javlja Anadolu Agency (AA).
Johnson je neposredno pred početak današnje sesije sastanka šefova diplomacija zemalja Evropske unije u Briselu novinarima kazao kako će na dnevnom redu biti rasprave o situaciji u Libanu, Jemenu, Turskoj i postizbornoj situaciji u SAD-u.

"Izuzetno je važno da nemamo predrasuda o čovjeku koji je izabran za predsjednika SAD-a. Od izbora je prošlo svega nekoliko dana. Smatram da svi trebamo sačekati da vidimo šta će biti. Čak sam uvjeren da ovo moramo prihvatiti kao šansu. I ranije sam govorio da je Donald Trump konstruktivan i čovjek za dogovore i mislim da će to biti pozitivno i za Veliku Britaniju. Mislim da će biti dobro i za Evropu. Danas treba da se na to fokusiramo", kazao je Johnson.

Osvrnuvši se i na predstojeću raspravu sa evropskim kolegama o situaciji u Turskoj, Johnson je kazao da se ne smije zaboraviti da je u toj zemlji situacija jako ozbiljna i da je ta zemlja nedavno bila suočena sa ozbiljnim pokušajem vojnog udara.

"Izuzetno je bitno da ne suzbijamo Tursku u koštac. Ne trebamo radikalno kritizirati pod navodnim izgovorom da su dešavanja u Turskoj suprotna našem zajedničkom interesu. Situacija je jako ozbiljna i ne zaboravimo da se Turska suočila sa ozbiljnim pokušajem vojnog udara", poručio je Johnson.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.