14.11.2016. 20:14
0
Islamisti ulaze u zemlju kao migranti
Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je od 287 islamista, koliko je identifikovano u proteklih nekoliko godina, 40 odsto ušlo u zemlju kao migranti, tražeći azil.

U saopštenju se navodi da podaci pokrivaju period od početka 2011. godine do 1. jula. Podaci su objavljeni danas na traženje poslanika desničarske Slobodarske partije. 

Od broja identifikovanih, za 44 se vjeruje da su ubijeni u Siriji, 87 se vratilo iz borbi u Siriji ili Iraku, a 50 je spriječeno da se pridruži radikalnim borcima u te dvije zemlje. Za ostale se vjeruje da su i dalje u tom regionu, prenio je AP. 

Portparol Ministarstva Karl-Hajnc Grundbek rekao je da je većina radikalizovana po dolasku u Austriju. On je dodao da najveću grupu čine Čečeni,


(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.