16.11.2016. 12:16
1
Kako su se Bill i Hillary Clinton svađali tokom predsjedničke kampanje: Toliko se razbjesnio da je bacio mobilni sa krova svog penthausa prema rijeci
Pred sam kraj kampanje, Bill i Hillary Clinton žestoko su se posvađali jer je Hillary krivila direktora FBI Jamesa Comeya za njen nagli pad u anketama.

''Bio sam sa Billom u Little Rocku kada je krenulo urlanje preko telefona. Ona je optužila Comya da je ponovo otvorio istragu zbog njenog korištenja privatnog email servera i tako preokrenuo njenu kampanju'',  rekao je jedan od najbližih saradnika bivšeg američkog predsjednika'', piše Avaz.

''Bill nije prihvatao da će je Comy koštati izbora. Što se njega ticalo, sva krivica je ležala na Robiju Muku (voditelju kampanje), Johnu Podesti (predsedniku kampanje) i Hillary jer su bez imalo takta i stava govorili o jadnoj ekonomiji i uticaju privrede na milione i milione glasača radničke glasa''
, nastavlja izvor.

''Bill je bio toliko crven u licu da sam se plašio da će dobiti srčani udar. Toliko se razbjesnio da je bacio mobilni sa krova svog penthausa prema rijeci''
, ističe saradnik.

Tokom kampanje, Bill Clinton mislio je da ga voditelji kampanje ignorišu i molio ih je da fokus kampanje stave na ekonomiju. Ponavljao im je da bi trebalo da se obraćaju ljudima koji se osjećaju pregaženim tehnološkim napretkom i globalizacijom.

''Bill je rekao da stalno napadanje Trumpa zbog njegovih mana zabavlja vođe kampanje i medije, ali to nije poruka koja će angažovati birače, naročito ne u industrijskim državama'', pojašnjava izvor.

''Bill je uvijek u kampanji pokušavao da se prikaže kao čovjek koji razumije vaše muke, a Hillary je ispala kao neko ko bjesni na svog protivnika, ne kao neko ko želi da poboljša život radničkoj klasi'',  kaže izvor, koji dodaje da je Bill žestoko kritikovao Hillary jer nije prihvatila poziv na obilježavanje dana sv. Patrika na Univerzitetu Notrdam, prenosi Avaz.

''Bill je rekao i da su mnogi Afroamerikanci duboko razočarani Obaminom vladavinom. Uprkos sve većem angažmanu države, njima ekonomski nije bilo ništa bolje, a nasilje im je i dalje uništavalo zajednice.'' Rekao je da bi Hillary trebalo da ode u južni dio Chicaga i osudi nasilje.

Iako je Bill priznao da je FBI-ovo otvaranje istrage došlo u nezgodnom trenutku, bio je uvjeren da skandal nije odnio prevagu jer su birači već odavno odlučili.

''Korjen njegovog bijesa bio je u tome što su ga njeni savjetnici i lideri kamanje stalno distancirali. Ne može biti koristan ako se vidi kao još jedan volonter. Nisu ga slušali i to ga je razbjesnjelo. A on ipak nešto zna o političkim kampanjama. Na početku oktobra mi je rekao da Hillary i njena ekipa srljaju u propast”.
 
 (Amila Alijagić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.