18.12.2016. 20:51
0
Evakuacija civila iz istočnog Aleppa odložena do daljeg
Sirijska opservatorija za ljudska prava saopćila je da je evakuacija boraca i civila iz istočnog Aleppa i dva šiitska sela u Idlibu, koja je bila predviđena za danas, odložena do daljeg.

To je odlučeno nakon što su naoružani napadači napali autobuse poslane da evakuišu ljude iz sela Al-Fua i Kefraja, u provinciji Idlib, i zbog "odsustva bezbjednosnih garancija za one koji se evakuišu," navodi ta nevladina oganizacija sa sjedištem u Londonu, prenosi AFP.

Jaser al Jusef iz pobunjeničke grupe Nuredin al Ziniki potvrdio je da je evakuacija trenutno suspendovana.

Koalicija koja se bori na strani vlade predsjednika Bashara al Assada traži da se ljudima dozvoli da napuste dva sela u privinciji Idlib, čiji su stanovnici uglavnom šitski muslimani, u zamjenu za evakuaciju pobunjenika i civila iz istočnog Aleppa.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.