21.12.2016. 10:48
0
Kusturica: Da je izabrana Hillary Clinton, mislim da bi se desio veliki rat, a sada sa Trumpom mislim da toga neće biti
Srpski režiser i dvostruki dobitnik "Zlatne palme" Kanskog festivala Emir Kusturica smatra da će izbor Donalda Trampa za američkog predsjednika omogućiti da se sačuva ravnoteža u svijetu.

"Da je izabrana Hillary Clinton, mislim da bi se desio veliki rat, a sada sa Trumpom mislim da toga neće biti", rekao je Kusturica medijima u Moskvi, gdje će večeras biti održana premijera njegovog filma "Na mliječnom putu". 

Kusturica, koji je većinu filmova snimio o ljubavi, kaže da je i ovaj film tome posvećen, i da se odvija na fonu rata.

"Rat nas nikada neće ostaviti, uvijek će u svijetu biti rata, to je normalno stanje čovjeka. Taj rat je kod nas bio kao rat u Ukrajini za vas. To nije bio naš rat, on nam je bio nametnut i mislim da naš film o tome govori", dodao je Kusturica.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.