25.12.2016. 21:31
0
Čile nakon zemljotresa: Preventivno evakuisano 4.000 stanovnika
Vlasti Čilea preventivno su evakuisale oko 4.000 stanovnika nakon što je tu južnoameričku državu prije skoro tri sata pogodio snažan zemljotres, javlja Anadolu Agency (AA).

Američki geološki zavod objavio je kako je zemljotres jačine 7,7 po Richteru u 11:22 sati po lokalnom vremenu registrovan na južnom čileanskom otoku Chiloe, na dubini od oko 22 kilometra. Riječ je o području udaljenom 1.300 kilometara od glavnog grada Santiaga.

Direktor nacionalnog Ureda za upravljanje katastrofama Ricardo Toro na konferenciji za medije rekao je kako je 4.000 ljudi evakuisano iz regije Los Lagos iz straha od mogućeg cunamija koji se očekuje nakon zemljotresa. 

Kako je istakao Toro, još uvijek nema podataka da ima smrtno stradalih u potresu, ali su štete pričinjene uglavnom na regionalnim cestama. 

Čile je u februaru 2010. godine pogodio zemljotres jačine 8,8 stepeni Richterove skale izazvavši cunami koji je odnio 524 ljudskih života.

(Anadolu Agency) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.