1.1.2017. 14:02
3
Erdogan: Cilj napada u novogodišnjoj noći u Istanbulu je "stvoriti haos"
Cilj atentata izvedenog u novogodišnjoj noći na klub u Istanbulu bio je "stvoriti haos", rekao je u nedjelju turski predsjednik Tayyip Erdogan.

"Oni pokušavaju stvoriti haos, demoralizirati naš narod i destabilizirati našu zemlju užasnim napadima kojima su meta civili... Zadržat ćemo hladne glave kao nacija, stati još bliže jedni drugima i nikad se nećemo povući pred takvim prljavim igrama", rekao je Erdogan u pisanom saopćenju.

 Za teroristom koji je izveo napad u Istanbulu te ubio 39 a ranio 69 ljudi u noćnom klubu Reina još uvijek se traga, rekao je turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu.

Među dosad 21 identificiranom žrtvom 16 je stranih državljana, a pet Turaka, objavio je Soylu.

(FENA)
Erdogan
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.