13.1.2017. 20:17
0
Abbas: Potreban mnogo veći pritisak kako bi se pronašlo rješenje za izraelsko-palestinsko pitanje
Predsjednik Palestine Mahmoud Abbas u petak je posjetio Rim gdje se sastao sa ministrom vanjskih poslova Italije Angelinom Alfanom, javlja Anadolu Agency (AA).
U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Italije se navodi da je Alfano tokom sastanka istakao da Italija ulaže napore kako bi doprinjela stvaranju potrebnih uslova kako bi se postiglo dvodržavno rješenje između Izraela i Palestine.

"Italija će zajedno sa međunarodnom zajednicom nastaviti podržavati model dvodržavnog rješenja, kao jedinog adekvatnog rješenja, kako bi se okončali sukobi između Izraela i Palestine", poručio je Alfano tom prilikom.

Također, je oštro usudio terorizam i nasilje koje se vrši diljem Bliskog istoka, pohvalivši stav palestinske uprave u borbi protiv nasilja.

Podsjetio je na dobre odnose dvije zemlje, dodajući da je Italija od 2005. godine Palestini poslala oko 240 miliona eura pomoći.

Abbas je istakao da međunarodna zajednica ipak, mora izvršiti mnogo veći pritisak kako bi se pronašlo rješenje za izraelsko-palestinsko pitanje.

Izrazio je nadu da bi predstojeća mirovna konferencija u Parizu mogla doprinijeti postizanju rješenja.

Abbas bi se sutra trebao sastati i sa rimokatoličkim poglavarom papom Franjom.
 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.