14.1.2017. 15:22
0
Snažan napad Islamske države na grad Deir al-Zor
Militanti Islamske države izveli su svoj najveći napad u proteklih mjeseci u sirijskom gradu Deir al-Zor, u području koje drži vlada, ubivši desetine civila i pripadnika vladinih snaga.

Grad je potreslo najmanje šest velikih eksplozija od jutros, otkako su se militanti sukobili sa vojskom i savezničkim snagama, prenosi sirijski Opservatorij za ljudska prava, čije je sjedište u Britaniji.

Borbeni avioni sirijske vlade vratili su udarac po položajima Islamske države, dodali su.

Jedinica vojnih medija koju vodi Hezbollah, saveznik Damaska, javila je da je vojska odbijala napade tvrdolinijaške grupe džihadista na nekoliko frontova, uključujući i istočni dio grada, kao i dio oko vojnog aerodroma.

U napadima Islamske države ubijene su tri, a ranjeno devet osoba tokom granatiranja u područjima koje drži vlada, prenosi sirijska državna televizija.

Islamska država kontroliše veliki dio pokrajine Deir al-Zor, koja graniči sa Irakom, uključujući i više od pola grada, te je stavila pod opsadu preostale dijelove grada gotovo dvije godine, koji je inače drži vlada.

(Fena) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.