17.1.2017. 22:05
0
''Izrael mora izabrati između mira i okupacije''
Ambasador Palestine pri UN-u Riyad Mansour u utorak je izjavio da Izrael mora izabrati između mira i okupacije.

Mansour je tokom obraćanja na zasjedanju Vijeća sigurnosti UN-a istakao kako je rezolucija ove međunarodne organizacije, kojom se zahtijeva od Izraela da obustavi izgradnju naselja na okupiranim palestinskim teritorijama, značajna prekretnica.

"Ova rezolucija nije usmerena protiv Izraela, nego protiv ilegalnih naselja, nasilja ali i protiv kršenja ljudskih prava", rekao je Mansour.

Naglasio je da će izraelske vlasti na kraju morati izabrati između mira i tenzija.

"Izrael mora napraviti izbor između mira i okupacije", istakao je ambasador Palestine pri UN-u.

Na kraju je pozvao Vijeće sigurnosti UN-a da implementira pomenutu rezoluciju.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je krajem decembra prošle godine usvojilo rezoluciju kojom se zahtijeva okončanje izgradnje ilegalnih izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj Obali i Istočnom Jerusalemu.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.